Tudományos Diákkör

Cseh Zsuzsanna előadása

A Nemzetközi- és Európa Tanulmányok Kar Európai Köz- és Magánjogi Tanszéke 2018. február 12-én tartotta első tavaszi TDK rendezvényét. Az Európai Jogi Vitakör tantárgy keretein belül tartott előadáson a NKE NETK és az ÁKK hallgatói is magas számban vettek részt. A kurzus első előadását Cseh Zsuzsanna, a Miniszterelnökség COREPER szakértője tartotta, aki az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi intézményének bemutatása mellett személyes tapasztalatairól is beszélt. A hallgatók betekintést nyerhettek a soros elnökség mindennapi működésébe. Bemutatta a bolgár soros elnökség által 2018 első felében prioritásként kezelt kérdésköreit, valamint munkája mindennnapi kihívásairól is beszélt. Az előadást követően a hallagtók több kérdést is feltettek és közvetlen beszélgatés folyt a soros elnökség dilemmáiról.

 

Fordított workshop

Az Európai Köz- és Magánjogi Tanszék 2017. november 7.-én fordított workshop-ot tartott.

Ennek keretében a Nemzetközi- és Európai Tanulmányok Kar három hallgatója mutatta be 15 perces előadások keretében az európai polgári kezdeményezések gyakorlatát és a bérunió témáját.

Mindhárom hallgató más-más szempontból (jogi, gazdasági, társadalompolitikai) közelítette meg a bérunióról szóló polgári kezdeményezés lehetséges előnyeit és hátrányait, a megvalósuláshoz szükséges feltételeket.

Az előadók szívesen fogadták a közönség soraiból érkező kérdéseket, melynek révén a workshop záró részében érdekes és élénk beszélgetés alakult ki a Európai Unió és a belső piac jövőjét illetően

Látogatás az Országházban

2017. október 17-én az egyetem hallgatói ellátogattak az Országház Látogatóközpontjába, ahol idegenvezetés mellett ismerkedtek meg az épület történetével. A vezetést követően dr. Haller-Szőke Ágnes, az Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Főosztályának vezetője beszélgetett a hallgatókkal és mesélt a főosztályon, illetve az országgyűlésben folyó munkáról.

A látogatást az Európai Köz- és Magánjogi Tanszék szervezte.