A NETK oktatója a University of Edinburgh Afrika-konferenciáján

2019. június 11-14 között rendezték meg a European Conference on African Studies (ECAS) nyolcadik konferenciáját, amelynek a központi témája az afrikai kontinens széles értelemben vett kapcsolódása és elszakadása (Africa: Connections and Disruptions) volt. Az eseménynek Edinburgh városa, egészen pontosan a University of Edinburgh adott otthont.

A konferenciasorozat az európai kontinens legnagyobb és legtöbb külföldi résztvevővel megrendezett Afrika- konferenciája, amelyre rendszeresen több mint 1500 egyetemi oktató és kutató érkezik a világ minden országából. A háromnapos rendezvényen több száz előadás hangzott el olyan szekciókban, mint például a történelem, a gazdaság és növekedés, a vallás, a jog, a politika és nemzetközi kapcsolatok, vagy éppen a szociológia.

Magyarországról egyetlen kutató, az NETK képviseletében Dr. Pásztor Szabolcs, vett részt az eseményen. Oktatónk az előadásában a közeljövőben a Journal of African Business c. folyóiratban megjelenő tanulmányát ismertette, melynek címe a Will Africa take an alternative path in financial development? volt.

Az eseményen az oktatónknak az NETK képviseletében számos oktatóval és kutatóval sikerült lehetséges kutatási irányokat körvonalaznia és együttműködési lehetőségeket feltárnia.


Címkék: konferencia