Szibériai egyetemen járt a NETK oktatója

A NETK szélesedő orosz kapcsolatainak részeként karunk oktatója, Dr. Pásztor Szabolcs immáron sokadik alkalommal látogatott Oroszországba. 2019 májusában három orosz nagyváros, négy egyetemének meghívásának eleget téve tartott előadásokat.

Elsőként a Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (RANEPA) North-West Institute of Management (NWIM) intézetéhez látogatott el Szentpétervárra, ahol a fejlődés és növekedés kérdéskörét járta körül az ázsiai és az afrikai országokban tett látogatásaiból merítve.

Később a moszkvai Plekhanov Russia University of Economics (PRUE) és az MGIMO következett, ahol több héten keresztül különböző makroökonómiai témákban és a fejlődő világ üzleti lehetőségeihez kapcsolódó témákban hallhattak előadásokat az egyetemi hallgatók.

Az oroszországi látogatás és a kapcsolatfelvétel egyik kiemelt pontja volt a Szibériában, az irkutszki Baikal State University-n (BSU) tett látogatás, amelynek során a hallgatók világgazdaság átalakulásáról és azon belül a fejlődő és feltörekvő országok megváltozott világgazdasági helyzetéről hallhattak előadásokat.

Az egyetemi oktatónk látogatásai során az előadások mellett számos szakemberrel és üzletemberrel találkozott és az ott szerzett tapasztalatokat karunk oktatási profiljának színesítésére használja majd fel. A karunk és az egyetemünk számára pedig kifejezetten örvendetes, hogy a felek minden esetben elkötelezték magukat a kapcsolatok további folytatása mellett.