ERASMUS + munkatársi mobilitás a moszkvai MGIMO egyetemen

ERASMUS + munkatársi mobilitás a moszkvai MGIMO egyetemen

 

2019. május 20-24. között a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar dékáni hivatalvezetője dr. Széki Aletta és Bangó-Kiss Karolina nemzetközi főreferens a moszkvai MGIMO partneregyetemen Erasmus+ képzési célú mobilitáson vett részt.

A látogatás során a két intézmény között 2017. december 5-én létrejött együttműködési megállapodás kölcsönös hallgatói mobilitásra vonatkozó részleteinek a kidolgozása volt a fő cél.

A NETK két munkatársát fogadta Dr. Vladimir Morozov az MGIMO humánpolitikai rektorhelyettese, valamint Dr. Egor Andreev a Nemzetközi Iroda vezetője. Tárgyalásuk során megemlítették az együttműködés eddigi eredményeit és megvitatták a partneri együttműködés javításához szükséges lépéseket, különös tekintettel a hallgatói mobilitásra vonatkozóan. 

A képzési mobilitás egyik programjaként találkoztak a Bologna Iroda ECTS koordinátorával Olga Kashavkina-val, illetve Tatyana Yakovenko és Ekaterina Orlova, kimenő és bejövő mobilitásokért felelős nemzetközi koordinátorokkal, ahol a sikeres együttműködés érdekében a nemzetközi tevékenység és a nemzetközi kreditmobilitás gyakorlati részleteit tárgyalták meg.

Kollégáink bepillantást kaphattak az MGIMO-n folyó magyar nyelv oktatásába is. Larisa Driomina, magyar nyelvoktató nyelvórájának keretében a magyar nyelvet tanuló diákok szemináriumán vettek részt, ahol a fő téma Egyetemünk és Magyarország nevezetességei voltak.

A szakmai látogatásról egy rövid összefoglaló cikk jelent meg a partneregyetem honlapján:

https://mgimo.ru/about/news/departments/vizit-delegatsii-fakulteta-mezhdunarodnykh-i-evropeyskikh-issledovaniy-natsionalnogo-universite/?fbclid=IwAR0L5gXvLexqwo69DnROU6O7-WA1x8znej-CHjNpnJH-L4U_wFNaOUF-WgE

 

Budapest, 2019.06.03.