Az USA-ban jelent meg a NETK és a MGIMO közös kötete

A “The Regional World Order. Transregionalism, Regional Integration and Regional Projects across Europe and Asia” című kötet a Lexington Kiadó gondozásában 2019 áprilisában jelent meg.

A regionális szervezetek egyre fontosabb szerepet töltenek be a világpolitikában és a világgazdaságban. A regionalizáció eredményeként átalakulóban van a nemzetközi poltika és gazdaság. E kötet, amely európai, orosz és ázsiai tudósok három generációjának tollából született ezeket az átalakulásokat veszi górcső alá. Alexei D. Voskressenki, a Moszkvai Diplomáciai Akadémia  (MGIMO) professzora és Koller Boglárka a NETK docense által szerkeszett kötetben többszempontú, többdimenziós elemzést olvashatunk a regionalizációs folyamatok természetéről. A kötet a regionalizmus és transzregionalizmus fogalmi keretrendszerére támaszkodva mutatja be a nemzetközi rendszer aktuális kihívásait. A kötetben Koller Boglárka a differenciált integrációról, Szemlér Tamás a Visegrádi együttműködésről írt fejezetet.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szoros együtt működést alakított ki a Moszkvai Diplomáciai Akadémiával, melynek keretében a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar oktatói közös kutatásokat valósítanak meg, közös tárgyat fejlesztettek, rendezvényeket és workshopokat valósítanak meg. A Lexington Kiadónál, az Amerikai Egyesült Államokban megjelent kötet nyomtatott és e-book verzióban is kapható.

Részleteket az alábbi linken talál:

https://rowman.com/ISBN/9781498580694/The-Regional-World-Order-Transregionalism-Regional-Integration-and-Regional-Projects-across-Europe-and-Asia