A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság információs rendezvénye az NKE-n

Dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója 2019. február 14-én tájékoztatást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az amerikai ösztöndíj lehetőségekről és a pályázás folyamatáról. A Fulbright Bizottság az NKE és a NETK kiemelt partnere.

A nagy érdeklődésre számot tartó tájékoztatón elhangzott, hogy Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni. A tájékoztató részeként előadást tartott az NKE két oktatója, akik korábbi Fulbright ösztöndíjasok: Bakos Csaba alezredes, aki 2016-2017-ben a West Point katonai akadémián és Dr. Rada Péter, a NETK tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, aki 2008-2009-ben a washingtoni SAIS, Johns Hopkins Egyetemen és a New York-i Columbia Egyetemen dolgozott kutatóként.

Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Bővebb információk a Bizottság honlapján találhatók: http://www.fulbright.hu