Válságkörzetek a 21. században – kérdések és válaszok biztonságpolitikai szemmel: összefoglaló a Biztonságpolitikai Szakkollégium konferenciájáról

A rossz idő ellenére 2018. november 27-én immáron második alkalommal került megrendezésre Biztonságpolitikai Szakkollégium a Válságkörzetek a 21. században – kérdések és válaszok biztonságpolitikai szemmel című konferenciája az NKE Orczy Úti Kollégium épületében, mely egy aktuális témákkal, konfliktusokkal foglalkozó tudományos összejövetel, ahol a témában jártas személyektől szerezhetünk naprakész tudást. Az előadássorozat 3 panelbe rendezve 9 előadásból állt. A megnyitóban Dr. Kaló József, a Biztonságpolitikai Szakkollégium elnöke kijelentette, hogy ezen konferenciával mára hagyományt teremtett a szervezet.

Az első szekcióban, melynek fókuszában Líbia és Szíria állt, Bak Pál, Halasi Gábor és Ibrahim Imre előadásait lehetett meghallgatni. A második blokkban a jelenlévők Tóth Zoltán Balázs, Lázin Áron és Biró István előadásait hallgathatták meg. Előadásaik középpontjában Irán és Jemen álltak. A harmadik – és egyben utolsó – panellel zárult a konferencia. Nagy Bianka, Fodor Márk Joszipovics és Edl András előadásait hallgathattuk meg az információs hadviselésről, a Suwalki-folyosóról, illetve a vallás és a konfliktusok kapcsolatáról.

Szöveg: Gönczi Róbert

Kép: Ármás Julianna