Tudományos megmérettetés a NETK-en

„A NETK évről-évre fejlődik tudományos tekintetben, egyre több TDK dolgozat érkezik be, melyek jól szerepelnek az országos megmérettetésen is” – hangsúlyozta ki Molnár Anna, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke.

A 2018/2019-es tanévben a tavaszi OTDK miatt csak őszi fordulót rendezett a kar. A NETK történetében az idei évben érte a dolgozatok száma a legmagasabb értéket, ráadásul rendkívül színvonalas tanulmányok születtek, így szoros versenyben vettek részt a hallgatók. Koller Boglárka szerint ez azt bizonyítja, hogy „a hallgatók a más karokhoz mért alacsonyabb részvételi arányt a minőséggel kompenzálják.”

Molnár Anna kiemelte, hogy 30 dolgozat érkezett, így öt szekciót indított a kar, nemzetközi kapcsolatok, biztonságpolitika, Európán kívüli régió, szektoriális biztonságpolitika és Európai Uniós témában. A dolgozatok sokszínűségéből adódóan a világ szinte minden területét lefedték a témák, a közös európai haderőtől a klímaváltozáson át egészen a Kínai Népköztársaságig. A biztonságpolitikán túl továbbra is számos Európai Unióval és az afrikai kontinenst érintő kutatások születtek, mely több éve a kari TDK versenyeknek biztos pontját képzik. A továbbjutásra javasolt dolgozatok 2019 tavaszán részt vehetnek az országos versenyen is.

A hivatalos eredményhirdetésre a december 5-én, a Ludovika Főépület Zrínyi termében kerül sor, melyre a szervezők szeretettel várják a versenyzőket, témavezetőiket és minden kedves érdeklődőt.

 

Szöveg: Juhász Katalin

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: NETK TDK