NETK-es hallgatók sikeres japán nyelvvizsgái

2017 szeptemberében japán nyelvoktatás indult el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A kezdő (A1-2) kurzushoz kötődően két hallgatónk is sikeresen szerezte meg a nemzetközi japán nyelvvizsga (日本語能力試験・Japanese-Language Proficiency Test – JLPT) N5-ös szintjének oklevelét.

Loós Viktóra  2017 decemberében, Oravecz Ákos pedig  2018 nyarán tettek sikeres vizsgát, mindketten az NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának hallgatói.

A JLPT évente két alkalommal megrendezett, a japán oktatási minisztérium és a Japán Alapítvány által szervezett egységes vizsgarendszer. Öt nehézségi szintre különül, melyek hasonlóak, de hivatalosan nem megfeleltethetőek az európai (CEFR) kapcsán megszokott szinteknek. A JLPT első, „alapfok” szintje az N5, majd a szintek a számok értékének csökkenésével válnak egyre nehezebbé (N4, N3, N2, N1).

A japán nyelv oktatása egyetemünkön kezdő és haladó szinteken zajlik, a kezdő kurzus (A1-2) javarészt a JLPT N5 szintjének tudásanyagára, a haladó kurzus (B1-2) az N4-N3 szintekre igyekszik felkészíteni.

Loós Viktória és Oravecz Ákos sikeres vizsgájához gratulálunk! Reméljük a japán-nyelvi csoportok hallgatói a jövőben is további sikerekkel gazdagítják majd az eddigi eredményeket. Az NKE japán-nyelvi kurzusaival kapcsolatos kérdés esetén érdeklődni lehet Bartók Andrásnál, a Bartok.Andras@uni-nke.hu e-mail címen.

 


Címkék: Japán nyelvoktatás