NETK a Sziget Fesztiválon

2018. augusztus 8-15. között a NETK is képviseltette magát a Sziget Fesztivál European Meeting Point helyszínén. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete támogatásával szervezett programra a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület (CKKE) sátrában került sor. A program szervezésében részt vett és az Egyesület munkáját is segítette az NKE Nemzetközi és Európai Szakkollégiuma (NESZ). A CKKE és a NESZ a program keretében uniós ismeretterjesztő beszélgetéseket tartott a kilátogató érdeklők bevonásával.

A programot Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nyitotta meg előadásával. A hét során előadást tartott, valamint az érdeklődő hallgatósággal beszélgetett Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára, Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Dr. Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Varjú Krisztina, a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2017-2018. évi V4 elnökségéért felelős miniszteri biztosa és Dr. Balogh István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai igazgatója. Az előadások és a beszélgetések témái Magyarország és az EU kapcsolata, az EU-val szemben megjelenő kihívások kezelése, a transzatlanti kapcsolatok, a NATO és a visegrádi országok együttműködése voltak.

A NETK képviseletében az eseményen részt vett Dr. Rada Péter, a NETK tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, valamint előadást tartott az EU jövőjével és a 2019-es EP választásokkal kapcsolatban Dr. Varga András, a NETK oktatója.