Látogatás a szarajevói NATO és az Európai Unió műveleti parancsnokságokon

Dr. Remek Éva, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének oktatója három napos szakmai látogatáson vett részt a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóival a szarajevói NATO és az Európai Unió műveleti parancsnokságokon (NATO HQ és EUFOR), Bosznia-Hercegovinában.

A látogatás célja volt az Egyesített Balkáni Hadszíntér Bosznia-Hercegovina műveleti terület, a műveleti területen folytatott NATO és EU műveletek részletes megismerése, a hozzákapcsolódó gyakorlati bemutatók megtekintése. A látogatás során mindvégig kiemelt hangsúlyt kapott a műveletekben vállalt magyar szerepvállalás megismerése.

Az egyetem és a Kar is szorgalmazza a hasonló jellegű szakmai utakat, amelyek hozzájárulnak, hogy tananyagainkat folyamatosan fejlesszük és gyakorlati ismeretekkel bővítsük. A bosznia-hercegovinai tapasztalatok hozzájárulnak a Biztonságpolitika, a Nemzetközi biztonsági szervezetek, illetve a Globális és a 21. századi kihívások tantárgyak tananyagának korszerűsítéséhez.

 


Címkék: látogatás