Benépesül a Ludovika Campus kollégiuma

Szeptember második hétvégéjén veszik birtokba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói az új, európai színvonalú Orczy úti kollégiumot.

Második projektelemének befejezéséhez közeledik a Ludovika Campus-projekt. A kollégium munkálatai, a kormány két évvel korábbi döntése alapján - az állami beruházás kibővítéseként - tavaly augusztusban kezdődtek. Az elkészült, hatszáz férőhelyes, ötemeletes épület szintjein berendezett, kétágyas szobák helyezkednek el, saját vizesblokkokkal. A mikrósütő és hűtőszekrény elhelyezésére is alkalmas előtérből nyílik a mellékhelyiség és a fürdőszoba. A hallgatók kikapcsolódását a tévével és nappali bútorral berendezett közösségi terek hivatottak szolgálni, mellettük  gépekkel felszerelt konyha áll a bentlakók rendelkezésére minden emeleten. Az épület földszintjén büfé is várja majd a kollégistákat.

 

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a kollégium mellett további fejlesztések is várhatóak az Orczy-park területén. A tervek szerint két év múlva vehetik birtokba a hallgatók az új, multifunkcionális sportközpontot. A létesítmény része lesz egy ezerháromszáz fős nézőtérrel rendelkező sportcsarnok, egy kétszáz személyes tornacsarnok, egy huszonöt méteres fedett uszoda, egy kétszer tíz lőállásos és egy huszonöt méteres lőtér, valamint egy négyszáz méteres futókör is. Szintén ekkorra készül el a négyezer diák befogadására alkalmas új oktatási épület, amely konferenciaközpontként is működhet a későbbiekben.

Szöveg: Szilágyi Dénes