Gyakori kérdések HÖK

Mi a HÖK?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Hallgatói Önkormányzata 2015 márciusában alakult. Csatlakozva az egyetem Hallgatói Önkormányzatához a NETK HÖK-nek is elsődleges célja a hallgatók érdembeli képviselete az egyetemen.

Mi a feladatunk?

Képviseljük a hallgatókat a kari (Hallgató Tanulmányi Vizsga és Szociális Ügyek Bizottsága, Kari Tanács, Kari Kreditátviteli Bizottság, Kari Tudományos Diákköri Tanács) és egyetemi bizottságokban (Szenátus, Egyetemi Fegyelmi Bizottság, Hallgatói Jogorvoslati Bizottság, Kollégiumi Felvételi Bizottság).

Jelentős szerepet töltünk be a kollégiumi ügyek intézésében a Kollégiumi Bizottság segítségével, nem utolsó sorban összeköttetést biztosítunk a kari szervekkel, mint a Dékáni Hivatallal és a Tanulmányi Osztállyal. Kivételesen jó kapcsolatot ápolunk a vezetőséggel és az oktatókkal, hiszen a kari vezetőség nem titkolt célja a HÖK-ön keresztül megszólítani a hallgatókat és közelebb kerülni hozzájuk.

A kapcsolattartás mellett foglalkozunk a tanulmányi, szociális és egyéb ösztöndíjak kiírásával és elbírálásával. Ezen ösztöndíjak koordinálásában a Diákjóléti Bizottság, a Tanulmányi Bizottság vesz részt, amelyeknek nem csak HÖK-ös tagjai vannak.

A NETK HÖK elsődleges feladata volt, hogy olyan alapot teremtsen a hallgatók számára, ahol könnyedén tudják ügyeiket intézni, ha szükséges, a segítségünkkel. Azonban a számos szabályzat és határozat megalkotása mellet egyik legfontosabb feladatunk a hallgatói élet felpezsdítése, a kari közösségi és szakmai programok szervezése.

Milyen programokat kínálunk?

A hallgatók nemcsak a kar, hanem az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által kínált rendezvényeken is részt vehetnek.

Az első évesek számára az egyik legjobban várt esemény a Gólyatábor, melynek szervezése mindig nagy kihívást jelent a HÖK-ösök számára, hiszen szeretnék, ha minden gólya felejthetetlen élményekkel gazdagodna ezen pár nap alatt. Ezért is fontos számunkra, hogy felkészült mentorok vezessék a gólyacsapatokat. Minden év tavaszán kezdetét veszi a mentorválogatás, egy több körös „megmérettetésen” vesznek részt az érdeklődő hallgatók. A mentorok feladata a Gólyatáborral nem ér véget, hiszen az egyetemen való eligazodásban is segítenek a gólyáiknak.

Az őszi félév során számos lehetőség nyílik kötetlen, laza környezetben a csoporttársak és a felsőbb évesek megismerésére. Az Integráció kiemelt fontosságú egyetemünkön, ezért is olyan közkedvelt az Integration Party, amelyen mind a négy kar hallgatói részt vesznek.

A követező nagyobb esemény szintén a gólyáknak szól, ez pedig nem más, mint a Gólyabál. Az első évfolyamos hallgatók keringővel készülnek az eseményre, melyet hajnalig tartó buli követ.

A Rendezvényszervező Bizottság a Kollégiumi Bizottsággal együttműködve igyekszik a hallgatók hétköznapjait színesebbé tenni az alábbi programokkal: Koli Kori, Pizza Party, Spring Party, Adventure after Lecture - kötetlen kerekasztal-beszélgetés karunk oktatóival aktuális kérdésekről.

A mi Önkormányzatunk nem csak a legfiatalabb, de a legkisebb is az egyetemen, ez azonban nem töri meg lelkesedésünket. Ahhoz, hogy munkánk elérje célját, szükségünk van Rátok is, ezért kérünk, bíztatunk Titeket,  hogy aktívan vegyetek részt az egyetemi programokban hallgatói éveitek folyamán!